خانه لجستیک لجستیک داخلی انبارهای مکانیزه و اتوماتیک اتوماسیون خرده برداری و جورجینی سيستم انتخاب و برداشت توسط مخابره راديوئي اطلاعات (Radio Frequency Terminal=RFT)

سيستم انتخاب و برداشت توسط مخابره راديوئي اطلاعات (Radio Frequency Terminal=RFT)

در تكنولوژي انتخاب و برداشت توسط مخابره راديوئي اطلاعات، به كمك اسکنر بارکد ترمينال راديوئي، داده هاي مربوط به سفارشات، با اقلام موجود در قفسه/ سبد، تطبيق داده مي شود و درصورت مطابقت كالا با سفارش، تعداد اقلام سفارش، برروي صفحه نمايش پايانه كه به نرم افزار WMS متصل است، درج مي گردد و در ادامه، پس از برداشت كالا از قفسه یا سبد توسط اپراتور، تعداد برداشته شده از تعداد موجودي اقلام مشابه انبار، كسر مي گردد. توضيح اينكه دستگاه RFT مورد استفاده، عموماً شامل دو مدل قابل نصب روي دست (Wrist-Mounted Terminal) و دستي (Hand-Held Terminal) است كه براساس نوع الزامات كاري و محدوديت هاي محيطي، انتخاب مي شوند.

دستگاه (Hand-Held) PDA

نوعی کامپیوتر موبایلی هوشمند است که دارای استانداردهایی بالا از لحاظ مقاومت بدنه در مقابل ضربه، رطوبت و دمای هوای محیط می باشد. دستگاه PDA در مکان هائی که نیاز به جمع آوری و مدیریت اطلاعات در فضاهای صنعتی یا انباری دارند، استفاده می شود و امکان ثبت یا دریافت اطلاعات و خوانش دیتاهای مندرج در بارکدها را با دقت بالا را فراهم می سازد. دستگاه PDA با توجه به تاثیری که در افزایش سرعت و دقت عملیات دارد، درصد اشتباهات و مغایرت ناشی از خطاهای انسانی را بطور چشمگیری کاهش می دهد و موجب صرفه جویی در زمان و هزینه عملیات مبتنی بر اطلاعات می گردد.

انواع تکنولوژی بارکدخوان مورد استفاده در PDA

1- بارکدخوان لیزری

بارکد خوان های لیزری با استفاده از تابش باریکه ای از اشعه لیزر، قادر به خوانش دقیق بارکدها هستند و برای این کار از يك ديود حساس به نور براي اندازه گيري شدت نور منعكس شده از باركد استفاده می کنند و به این ترتیب از خطای اسکنر نیز جلوگیری می گردد و نور دریافتی توسط باركدخوان، بسهولت تفاوت در بخش های مختلف بارکد را توسط مدار دريافت كننده حساس به نور شناسائی می کند.

2- بارکدخوان CCD

بارکدخوان CCD از صدها حسگر نوری بسیار کوچک خطی (مشابه لامپ های LED) و حسگرهاي اندازه گيري شدت نور که در مقابل آنها قرار دارند بهره می گیرد. این حسگرهای نوری بطور مستقیم مقابل بارکد قرار گرفته و انعکاس نور مقابل هر لامپ را اندازه می گیرند و به این ترتیب يك الگوي ولتاژی، به عنوان الگوي باركد، از طریق اندازه گيري ولتاژ هر حسگر مقابل خطوط باركد بدست می آید. تفاوت مهم بين بارکدخوان CCD و بارکدخوان ليزري اين است که در تکنولوژی CCD نور محيط ساطع شده از باركد اندازه گيري مي شود در حالي كه بارکدخوان هاي ليزري نور منعكس شده از منبع لیزر بارکدخوان را ثبت مي كنند.

3- بارکد خوان مبتنی بر دوربین

این تکنولوژی از به روزترین روش های خوانش بارکد است. در این روش از یک دوربین فیلمبرداری برای پردازش تصوير و رمزگشايي باركد استفاده می شود که در آن از فناوری CCD استفاده گردیده و به جاي داشتن يك سطر از حسگرها، مجهز به دوربين فيلمبرداري است كه توسط چندین سطر از سنسورهای مستقر در يك آرايه دو بعدي، تصاویر را ثبت می کند. این مدل بارکد خوان شبیه به بارکدخوان CCD عمل می نماید با این تفاوت که به جای دارا بودن یک سطر حسگر، از دوربین فیلم برداری که دارای صدها سطر حسگر است تشکیل گردیده و مشابه دوربين هاي صنعتي دارای وضوح بالا، برای خواندن باركدهاي متعدد بکار گرفته می شود.